1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Microsoft işten çıkarmalarla gündemde! 650 kişi işinden oldu

Microsoft işten çıkarmalarla gündemde! 650 kişi işinden oldu

featured
service

Spencer, çalışanlara gönderdiği bir mesajda, işten çıkarmaların büyük ölçüde kurumsal ve destek ekiplerinde gerçekleştiğini vurguladı. Call of Duty Warzone Mobile ve Warcraft Rumble üzerinde çalışan iki mobil geliştirme ekibinden bazı çalışanların işten çıkarıldığı iddia edilse de, Phil Spencer bu sürecin hiçbir oyunun, cihazın veya deneyimin iptaliyle sonuçlanmayacağını söyledi.

Microsoft, bu işten çıkarmaların Activision Blizzard birleşmesinden bu yana ikinci kez gerçekleştiğini duyurdu. İlk olarak Ocak 2023’te, oyun bölümü bünyesinde çalışan 1.900 kişinin işine son verilmişti. Şirketin, bu işten çıkarmaların ardından Blizzard tarafından birkaç yıldır geliştirilmekte olan isimsiz bir hayatta kalma oyununu iptal ettiği bildirildi. Ayrıca Nisan 2023’te, Microsoft’un bir başka büyük oyun stüdyosu olan Bethesda Softworks bünyesindeki üç stüdyonun kapatıldığı açıklanmıştı.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması sonrası gelen işten çıkarmalar, oyun sektörü genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Şirketin yeniden yapılanma sürecinin oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak edilirken, bu durumun mobil oyun geliştirme ekipleri ve projelere yönelik belirsizlikler oluşturabileceği tartışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Microsoft işten çıkarmalarla gündemde! 650 kişi işinden oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz