1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milli Yetkinlik Hamlesi ile Savunma Sanayiinde Yenilikçi Yaklaşımlar

Milli Yetkinlik Hamlesi ile Savunma Sanayiinde Yenilikçi Yaklaşımlar

service

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Yetkinlik Hamlesi’nin tanıtımında önemli açıklamalarda bulundu. Görgün, bu hamle sayesinde yetenek yönetimi sistemlerini güçlendirerek insan kaynaklarını geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Görgün, bu girişimin Türkiye’nin bölgesel ve küresel tehditlere karşı yerli donanım ve yazılım çözümleri üretme zorunluluğundan doğduğunu belirtti. Tarafından düzenlenen tanıtım etkinliği, Sheraton Ankara Hotel’de gerçekleşti ve birçok önemli isim katıldı. “İnsan Kıymetimiz Başka bir Boyuta Taşınacak”

Konuşmasında, göreve geldiği günden beri hedefinin, ülke güvenliği ile silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarını yerli imkanlarla karşılamak olduğunu aktaran Görgün, ‘Bu hamle ile yetenek yönetimi sistemimizi geliştireceğiz.’ dedi.

Başkan Görgün, savunma sanayisinin ihracatını artırma hedefleriyle bir yıl süresince özverili çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Başkanlık içerisinde sistemleşme ve iş birliği konularının ön planda olduğunu belirten Görgün, bağımsız savunma sanayisinin gerektirdiği teknolojileri elde edeceklerini de sözlerine ekledi.

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında, Savunma Sanayii Akademisi kurularak stratejik, operasyonel ve liderlik gibi yetkinliklerin dijitalleştirilmesi hedefleniyor. Görgün, ‘Savunma sanayi ekosisteminin ihtiyacı olan yetkin insan kaynağını yetiştireceğiz.’ dedi.

Geçtiğimiz yıl 205 seyahat gerçekleştirdiklerini belirten Görgün, uluslararası işbirliği toplantılarına katılım sağlandığını belirtti. Özellikle, Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı ziyaretlerinde yapılan ikili görüşmelerin önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Yetkinlik Hamlesi ile Savunma Sanayiinde Yenilikçi Yaklaşımlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz