1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonlarca aileye ödeme yapıldı! Banka hesaplarınızı kontrol edin: Bakan Göktaş duyurdu

Milyonlarca aileye ödeme yapıldı! Banka hesaplarınızı kontrol edin: Bakan Göktaş duyurdu

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar lira destek sağlanacağı bildirildi.

Bakan Göktaş, sosyal hizmet anlayışında kimseyi geride bırakmadan, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların sürdürüldüğünü vurgulayarak, Türkiye Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle alınan bu karar, sosyal yardımlardan düzenli olarak yararlanan hanelerin yanı sıra, yalnızca gelir kriteri üzerinden desteğe ihtiyacı olan haneleri de kapsıyor.

Türkiye Aile Destek Programı’nın bugüne kadar toplamda 92,1 milyar lira destek sağladığını kaydeden Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız.

Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz. ” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonlarca aileye ödeme yapıldı! Banka hesaplarınızı kontrol edin: Bakan Göktaş duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz