1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonlarca Çalışan İçin Yeni Rakam Belli Oldu: Asgari Ücrete 30 Bin Lira Formülü

Milyonlarca Çalışan İçin Yeni Rakam Belli Oldu: Asgari Ücrete 30 Bin Lira Formülü

featured
service

Merkez Bankası ve çeşitli kurumların değerlendirmeleri, yıl sonu enflasyonunun yüzde 40-49 arasında olacağını öngörüyor. OVP’de ise bu oran yüzde 41,5 olarak güncellendi. Gerçekleştirilen hesaplamaların verisine bakıldığında, yılın ikinci yarısındaki 6 aylık enflasyon oranının yüzde 13,44 seviyesinde olması bekleniyor. Bu oran, memur ve emeklilerin maaş artışlarını doğrudan etkilerken, asgari ücret için de belirleyici olacak.

2024 yılı kapsamında asgari ücrete sadece tek zammın gerçekleştirilmesi planlandığından dolayı, yıllık enflasyon verileri, asgari ücrete yapılacak zammın boyutunu da yükseltmiş olacak. 2023 yılında yapılan ara zam uygulaması bu kez yapılmadığı için, yıl sonu zammı daha yüksek bir seviyede gerçekleşebilir.

Eğer OVP’deki yüzde 41,5’lik enflasyon tahmini doğru çıkarsa, brüt asgari ücretin 28.303 TL, net ücretin ise 24.058 TL seviyelerine yükselmesi bekleniyor. Ancak olası ek düzenlemelerle bu rakamların net 25 bin TL, brüt ise 30 bin TL seviyelerine çıkabileceği de değerlendiriliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında hükümet temsilcileri, işverenler ve işçiler biraraya gelerek görüşmeler geçekleştirilir. Toplantıda enflasyon oranları, geçim şartları ve ekonomik göstergeler ışığında karar verilir. Pandemi sonrasında yılda iki kez yapılan asgari ücret artışı, bu yıl yalnızca bir kez uygulanarak zam oranını daha belirleyici hale getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonlarca Çalışan İçin Yeni Rakam Belli Oldu: Asgari Ücrete 30 Bin Lira Formülü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz