Milyonlarca emekliye kötü haber: O düzenleme torba yasaya girmedi…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomi kulisleri en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ve kök maaşa düzenleme yapılıp yapılmayacağı haberleriyle çalkalanıyor.

Ekonomim.com’un haberine göre hükümetin özellikle vergi düzenlemeleriyle birlikte Meclis’e sunacağı torba yasa taslağına emeklilerle ilgili kök maaş düzenlemesi girmedi.

Bu da 10 bin TL altında maaş alan milyonlarca emeklinin hiç zam alamayacağı anlamına geliyor. Bu konuda son söz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’da.

Maaşı 10 bin liranın altında kalan ve yaklaşık 3,6 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren kök maaş düzenlemesi, hükümetin temmuz ayında Meclis’e sunulması beklenen torba yasa taslağına girmedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 5 madde eklenirken, kamuoyunda kök maaş düzenlemesi yapılmaması halinde 10 bin TL altında maaş alan emeklilerin temmuz zammından yararlanamayacağı yönündeki eleştirilere rağmen, bu madde girmedi.

Eğer kök maaşınız 8 bin TL ise ve tahmini 6 aylık enflasyon farkı yüzde 25 olarak açıklanırsa, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL rakamı hiç artırılmazsa siz oransal zamdan faydalanamayacaksınız demektir. Çünkü sizin maaşınız 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Bu durumdaki emekliler hiç zam alamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonlarca emekliye kötü haber: O düzenleme torba yasaya girmedi…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz