Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor… İşte üçlü zamda masadaki rakamlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre Haziran ayı enflasyon beklentisi 2,56 oldu. Bu rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi’nin 2.340,26’ya yükselmesi bekleniyor.

Yaklaşık 16 milyon emekli, dul ve yetimin yararlandığı banka promosyonunda kampanyalar sürerken, bazılarının alacağı ödemeler Temmuz’la birlikte daha da artacak. Sabah gazetesinden Mete Dirice’nin haberine göre, Temmuz’da aylıklara yansıtılacak zam, pek çok emeklinin, dul ve yetimin promosyonunu da yükseltecek.

Yine buradan esasla yapılan hesaba göre Ocak-Haziran dönemi 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25,86 olacak. Yani kabaca enflasyonun yüzde 26 bandında olacağı hesaplanıyor.

6 aylık enflasyon: Yüzde 25,866 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 25,866 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 9,446 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 106 aylık memur enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 20,04

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayı enflasyon artışı yaklaşık yüzde 26, memur ve memur emeklilerinin Temmuz artışı ise yüzde 21 civarında olacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2 senedir uygulanan refah payının Temmuz ayında da gündeme gelmesi bekleniyor.

Enflasyon zammına ilaveten yüzde 5-15 arasında değişen rakamlar masada bulunuyor. Enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonrası ekonomi yönetimi kararını verecek. Öncelikli gündemde enflasyon sorunu bulunuyor.

Memur emeklisi de enflasyon farkı ve toplu sözleşmeye göre zam alıyor. Ocak 2024 döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57’den refah payı ile yüzde 49,25 seviyesine yükseltilerek memur emeklisi ile eşitlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor… İşte üçlü zamda masadaki rakamlar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz