1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonlarca yemek kartı kullanan çalışanı ilgilendiriyor! Danıştay iptal kararını verdi

Milyonlarca yemek kartı kullanan çalışanı ilgilendiriyor! Danıştay iptal kararını verdi

featured
service

Daha önce, yemek kartlarıyla yapılan yardımlar, ayni yardım olarak değerlendiriliyor ve prime esas kazanca dahil edilmiyordu. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2022 yılında yayımladığı 2022/22 sayılı genelge ile bu uygulamayı değiştirdi. Genelgede, günlük belirlenen sınırın üzerindeki yemek yardımlarından sigorta primi alınacağına hükmedildi. Bu değişiklik, işverenler arasında büyük bir tepkiye yol açtı ve çalışanların yemek yardımı miktarlarını sınırladı.

Milliyet Gazetesi’nden Cem Kılıç’ın haberine göre, Danıştay, SGK’nın söz konusu genelgesinin, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na aykırı olduğuna karar vererek iptal etti. Böylece, yemek yardımlarının sigorta primine tabi tutulmaması yönündeki eski düzenleme yeniden yürürlüğe girdi.

Bu iptal kararı, işverenlerin yemek yardımlarında ek prim maliyetiyle karşılaşmadan çalışanlarına daha fazla destek sunmalarının önünü açtı. Artık işverenler, yemek yardımlarını daha esnek bir şekilde yönetebilecek.

Danıştay’ın iptal kararına uyumlu olarak, SGK’nın da yeni bir genelge hazırlığı içerisinde olduğu ifade ediliyor. İptal kararı, genelgeye karşı yapılan tüm işlemleri ortadan kaldırarak, eski hukuki duruma geri dönüşü sağladı. Bu durumda, işverenlerin ve çalışanların yemek yardımı konusundaki belirsizlikleri de ortadan kalkmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonlarca yemek kartı kullanan çalışanı ilgilendiriyor! Danıştay iptal kararını verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz