1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Bu işlemi yaptıysanız kontrol edin. Tüm paranız çöp olabilir

Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Bu işlemi yaptıysanız kontrol edin. Tüm paranız çöp olabilir

featured
service

Son günlerde sosyal medyada sıklıkla mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık olayları gündeme gelmekte. Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda, mobil bankacılık sisteminde tanımlı ön onaylı kredilerin çekilerek başka hesaplara havale edilmesi suretiyle dolandırıldıklarını açıkladılar. Peki böyle bir şey nasıl mümkün oluyor? Uzmanlar detayları tek tek anlattı.

Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda bahse konu bankanın veri sızdırdığını ve bu sızıntı doğrultusunda dolandırıcılık vakalarının ortaya çıktığını belirttiler. Uzmanlar şu anda bu şikayetlerin tek bir banka özelinde yoğunlaştığına dikkat çekti. Bazı mağdurlar, kendi kredi başvurularının reddedildiğini, sonrasında dolandırıcıların adlarına rahat bir şekilde kredi çıkartarak başka hesaplara aktardığını açıkladılar.

Bu dolandırıcılık vakalarını nasıl engelleyebilirsiniz? Şu anda atacağınız en emin adım tabi ki hesabınızı kapatmak olacaktır. Fakat hesabınızı bazı nedenlerden kapatamıyorsanız, mobil bankacılık üzerinden transfer ve işlem seçeneklerini kısıtlayarak uygulamadan para transferini ya da kredi başvurusunu tamamen etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu hesapların tekrardan aktif hale gelebilmesi için direkt olarak şubeye başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Anti-virüs ve Anti-spyware programı kullanınız;

Bilgisayarınızda lisanslı anti-virüs ve casus programlara karşı anti-spyware programı yüklü olmalıdır. Bu programın içinde yer alan virüs tanımlamalarını düzenli olarak güncellemeli, tüm sisteminizi virüs taramasından geçirmelisiniz.

Güvenlik Duvarı (Firewall) programı kullanınız;

Güvenlik duvarı, gelen ve giden ağ trafiğini kontrol ederek bilgisayarınıza ya da bilgisayar ağınıza yetkisiz veya istemediğiniz kişilerin çeşitli yollardan erişim sağlamasını engellemeye yarayan yazılım veya donanımdır. Bilgisayarınıza güvenlik duvarı kurmalı ve aktif olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Bu işlemi yaptıysanız kontrol edin. Tüm paranız çöp olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz