1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Moody’s, Şekerbank’ın Kredi Notunu Üç Kademe Artırdı

Moody’s, Şekerbank’ın Kredi Notunu Üç Kademe Artırdı

featured
service

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Şekerbank’ın uzun vadeli mevduat notlarını üç kademe artırarak ‘Caa1’ seviyesinden ‘B1’ seviyesine yükseltti ve görünümünü pozitif olarak belirledi.

Moody’s, bu not artışını Türkiye’nin 19 Temmuz’da uzun vadeli TL ve Yabancı Para (YP) ihraççı notlarının iki kademe birden yükseltilmesi, Şekerbank’ın güçlü sermaye yapısı ve ihtiyatlı risk yönetimi uygulamalarıyla açıklıyor.

Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin, yapılan not artışında Türkiye’nin ekonomi programına olan güvenin ve bankanın finansal başarısının önemli bir rol oynadığını vurguladı. Galpin, şöyle konuştu:

Moody’s, ayrıca Şekerbank’ın temel kredi değerlendirme notunu ‘caa1’den ‘b2’ye, ulusal ölçek uzun vadeli TL mevduat notunu ‘Baa3.tr’den ‘Aa2.tr’ye ve ulusal ölçek kısa vadeli TL mevduat notunu ‘TR-3’ten ‘TR-1’e yükseltti.

Moody’s, Şekerbank’ın uzun vadeli mevduat notlarını üç kademe birden artırdı ve görünümünü ise pozitif olarak belirledi. Bankadan yapılan açıklamada, Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin’in görüşlerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Moody’s, Şekerbank’ın Kredi Notunu Üç Kademe Artırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz