1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mor Altının Hasadı Başladı: Deneme Amaçlı Bahçesinin Köşesine Ekti, Şimdi Siparişlere Yetişemiyor

Mor Altının Hasadı Başladı: Deneme Amaçlı Bahçesinin Köşesine Ekti, Şimdi Siparişlere Yetişemiyor

featured
service

İlk olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın teşviki ve sözleşmeli dikim desteğiyle 6,5 dekar alana böğürtlen diken Çevikoğlu, sadece iki yıl içinde 15 ton hasat elde etti. Elde ettiği başarıyla motivasyonu artan Çevikoğlu, böğürtlen üretimini genişletmeye karar verdi. Bu yıl, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın özel izniyle yurtdışından temin ettiği böğürtlen fidanlarını 40 dekarlık alana dikti. 2-3 yıl içinde 80 ton böğürtlen hasadı bekleyen Çevikoğlu, üretim sürecine başlamadan önce Ankara’da bir firma ile anlaşma yaparak ürünlerini pazarlama konusunda da stratejik bir adım attı.

İki yıl önce böğürtlen dikimine başladıklarını anlatan Çevikoğlu, bu yıl 15 ton böğürtlen hasadı elde ettiklerini ve önümüzdeki iki yıl içinde bu miktarı 80 tona çıkarmayı planladıklarını söyledi. “Yurt dışından getirdiğimiz fidanların özelliği hem haziran hem de ekim ayında hasat yapılabilmesidir. Türkiye’de genellikle hasat dönemi ağustos ayıdır. Daha önce 6,5 dekarlık alanda böğürtlen üretimi gerçekleştirmiştik, şu anda 40 dekarlık alanı tamamlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni başlattığı sözleşmeli üretim modeli ile ürettiğimiz tüm ürünleri Ankara’daki bir firmaya göndereceğiz” şeklinde bilgi verdi.

DEĞERİNİ BİLEN YOKTU

Çevikoğlu’nun tarlasının böğürtlen toplama sürecini anlatan köy sakini Ayşe Aydost, “Çocukken ormanlarda hayvan otlatırken böğürtlenleri yerdik. O zamanlar bu kadar kıymetli olduğunu bilmiyorduk. Şimdi tarlalarda böğürtlenler dikiliyor ve hasat ediliyor. Günlük olarak bir kişi 60 ile 80 kilo arasında böğürtlen toplayabiliyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mor Altının Hasadı Başladı: Deneme Amaçlı Bahçesinin Köşesine Ekti, Şimdi Siparişlere Yetişemiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz