1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Morgan Stanley, tarih vererek korkutan tahminini açıkladı: Dolar o tarihte 45 lira olacak

Morgan Stanley, tarih vererek korkutan tahminini açıkladı: Dolar o tarihte 45 lira olacak

featured
service

Ekonomistlere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyonu düşürmeye odaklanması, sıkı makroekonomik ihtiyati tedbirlerin üçüncü çeyrekte daha da yoğunlaşması anlamına geliyor. Artan rezerv gereksinimlerinin bankaların marjlarını baskılayacağına işaret edilen notta, TCMB’nin yeni politikalarının sektöre etkisinin yakından izlendiği vurgulandı.

Morgan Stanley’nin öngörülerine göre, TCMB’nin faiz indirim döngüsü 2024 yılı başında başlayacak. Banka, Ocak ayından itibaren toplamda 250 baz puanlık faiz indirimi beklerken, politika faizinin Mart 2024’e kadar yüzde 42,5’e, Haziran 2024’e kadar ise yüzde 35’e çekileceğini tahmin etti. Faizlerin yılın ikinci yarısından itibaren daha küçük adımlarla indirilmeye devam edeceği ve gerçekleşen enflasyona göre reel faiz oranlarının yüzde 3 civarında olacağı öngörülüyor.

Ekonomistlerin yayımladığı raporda, Türk bankaları için 2025-2026 yıllarına yönelik net gelir tahminlerinin ortalama yüzde 19 oranında aşağı çekildiği kaydedildi. Bankacılık sektöründeki belirsizlikler ve sıkı tedbirlerin sektör üzerindeki olası etkileri, beklentilerin aşağı yönlü revize edilmesine yol açtı.

Morgan Stanley, yayımladığı notta Türk lirasının 2023 sonunda dolar karşısında daha önce öngörülen 36 seviyesinden güçlü kalma riski taşıdığını ifade etti. Bununla birlikte, bankanın 2025 yıl sonu için Dolar/TL beklentisi 45 olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Morgan Stanley, tarih vererek korkutan tahminini açıkladı: Dolar o tarihte 45 lira olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz