1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MÜSİAD’dan Enflasyon Muhasebesi Hakkında Değerlendirme

MÜSİAD’dan Enflasyon Muhasebesi Hakkında Değerlendirme

featured
service

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), enflasyon muhasebesi konusunu yeniden gündeme taşıdı. Yapılan açıklamada, ekonomi yönetiminin bu hususta daha dengeli bir yaklaşım benimsemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Enflasyon düzeltmesi farklarının vergilendirilmesi, yüksek bir risk taşımaktadır” ifadesine yer verildi. Enflasyon düzeltmesi uygulamasının, yüksek enflasyon dönemlerinde şirketlerin mali tablolarını daha gerçeğe uygun hale getirmek için yapıldığı belirtilerek, bunun işletmelerin mali durumunu daha doğru yansıttığı vurgulandı.

MÜSİAD, bu farkların vergilendirilmesinin, işletmelerin finansal sürdürülebilirliğini tehdit edeceğini ve şu sonuçların doğabileceğini ifade etti:

Ayrıca, KOBİ’lerin öz kaynak ve finansman sıkıntısına düşeceği, bu durumun sanayicilere büyük zorluklar yaşatacağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, bu tür vergilendirme politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği ifade edilerek, MÜSİAD’ın ekonomi yönetimine daha dengeli bir yaklaşım benimsemesi ve ekonomik büyümeyi destekleyecek adımlar atması çağrısında bulundu.

Ekonomi alanındaki bu tür önemli meselelerin, daha geniş bir çerçevede ele alınarak en uygun çözümlerin bulunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MÜSİAD’dan Enflasyon Muhasebesi Hakkında Değerlendirme
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz