Muş’ta hasadı başladı, eken servete kondu: 1,5 milyon TL kazanç!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmiş yıllarda yonca ektiği arazisinde çilek üretimine başlayan çiftçi Murat Özkan, 1 yılda elde ettiği 40 ton çilekten 1,5 milyon TL dolayında kazanç sağladı.

15 dönüm arazisinden çilek hasadı yapan Özkan, “Ben çilek ekmeye karar verdikten sonra Manisa’ya giderek 100 bin adet çilek fidesi getirdim. 2 yıldır çilek üretiyorum ve her yıl 8 ay boyunca mahsul elde ediyoruz. Ayda 5 ton dolayında mahsul elde ediyoruz ve bir yılda 30-40 tona ulaşmış oluyoruz” dedi.

Çilek, dünyanın birçok yerinde yetişen popüler bir meyvedir. Tatlı, sulu ve aromatik bir tada sahiptir.

Çilek çiğ olarak tüketilebilir, smoothie’lere, yoğurda, salatalara ve tatlılara eklenebilir. Ayrıca reçel, marmelat, şurup ve dondurma gibi çeşitli ürünlerde de kullanılır.

Çilekler C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif bakımından zengindirler. Ayrıca antioksidanlar bakımından da zengindirler ve bu da onları kalp ve damar hastalıkları, kanser ve diğer kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilir

– Çilek, C vitamini, A vitamini ve potasyum açısından zengindir,- Lif içeriği yüksektir ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur,- Antioksidanlar açısından zengindir ve hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur,- Kan şekerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur,- Kalp ve damar sağlığını korur,- Bağışıklık sistemini güçlendirir,- Cilt sağlığını korur,- Kansere karşı koruma sağlayabilir,- Hafızayı güçlendirir,- Göz sağlığını korur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muş’ta hasadı başladı, eken servete kondu: 1,5 milyon TL kazanç!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz