1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ne Araplar ne Ruslar! Bu kez Türklere kapış kapış gidiyor: Aylık kirası parmak ısırttı

Ne Araplar ne Ruslar! Bu kez Türklere kapış kapış gidiyor: Aylık kirası parmak ısırttı

featured
service

Türkiye Gazetesi’nde yer alan haber doğrultusunda yüksek kiraların bulunduğu gayrimenkullerin kimlerin kiraladığı da gözler önüne serildi. Emlak sektörü temsilcileri Rus Oligark veya Arap şeyhlerinin yanı sıra Anadolu’da yaşayan Ultra zenginlerin de lüks projelerden ev kiraladığını söyledi.

Sektör temsilcileri, hem iş hem de tatil amacıyla İstanbul’a gelip kalmak istediğini belirtirken bu kişilerin otel odalarında kalmak yerine aylık kirası 2 milyonu aşan evleri tercih ettiğini söyledi. Emlak sektöründe faaliyet gösteren kişiler İstanbul’un lüks semtlerinde kiralanan bu tarz evlerin prestij göstergesi olarak algılandığını söyleyerek talebinde çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank’in 2024 yılı raporu doğrultusunda Türkiye’de 2022 yılında 30 milyon doların üzerinde serveti bulunan kişi sayısının 1.761 iken 2023’te bu rakamın 1.925 kişiye ulaştığını söyledi.

İstanbul'da en fazla konut stoku Kadıköy'de - Endeksa

Servet sayısındaki artış göz önüne alındığında Türkiye’yi %7,9 ile ABD, %6.1 ile Hindistan takip etti. %5’in üzerinde bir artış görülen diğer ülkeler ise Güney Kore (yüzde 5,6) ve İsviçre (yüzde 5,2) oldu. Ultra zenginlerin yer aldığı raporda en fazla tercih edilen şehrin İstanbul olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne Araplar ne Ruslar! Bu kez Türklere kapış kapış gidiyor: Aylık kirası parmak ısırttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz