1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ne konut ne arsa ne de altın! Hepsinden daha karlı diyerek açıkladı: Yatırım için bunu alın

Ne konut ne arsa ne de altın! Hepsinden daha karlı diyerek açıkladı: Yatırım için bunu alın

featured
service

Sera yapmanın ev almaktan çok daha karlı olduğunu ifade eden FORTE Genel Müdürü Hasan Cengiz Bayrak, “Topraksız tarım, bitkilerin geleneksel toprak yerine besin çözeltileri, perlit ve kaya yünü gibi alternatif ortamlar içinde yetiştirildiği, daha verimli ve çevre dostu bir tarım yöntemi.” dedi.

Bu yöntem ile birlikte su ve kimyasal kullanımının azaldığı görülürken hastalık ve zararlı maddelerden korunma gibi önlemlerde alınmaktadır. Topraksız seralar bir teknoloji üssü olarak değerlendirilebileceği gibi hali hazırda kullanılan birçok teknoloji olmasına rağmen bu alanda yapılacak birçok yeni fırsat doğmaktadır.

Modern teknolojilerle desteklenen tarım büyüyen global akıllı pazar tezgahında önemli bir alan sağlıyor. Küresel akıllı tarım pazarı 2022’den 2030’a kadar yıllık %10,2’lik bir birleşik büyüme oranıyla %30 yılına kadar 35,98 milyar ABD dolarına ulaşacak. Ekonomik verilerinde göstermiş olduğu gibi anahtar teslim projeler ile birlikte Türkiye’de topraksız tarım yatırımı yapmanın çok daha büyük bir getiri sağladığı görülmektedir. Bu doğrultuda ilerleyen dönemlerde farklı finansal yapıların ortaya çıkacağını belirten Cengiz Bayrak, daha düşük sermaye ile halkı yatırım yapmaya teşvik edileceğini belirtti.

Sera yapmak isteyen üreticiye hibe desteği - EHA

Sera yatırımlarının sadece finansal kazanç olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Bayrak, tarımsal verimliliği sürdürülebilir olması için de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Modern tarım tekniklerinin topraksız tarım uygulamaları ile birlikte bir araya gelmesi çevre dostu üretim yöntemlerinin de geleceğe yönelik yeni yatırım alanları sağladığı görülmektedir. Uzmanlar Türkiye’deki sera yatırımlarının önümüzdeki yıllarda daha yaygın bir hale geleceğini belirtirken yatırımcılar için cazip bir seçenek olmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne konut ne arsa ne de altın! Hepsinden daha karlı diyerek açıkladı: Yatırım için bunu alın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz