1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York Borsa’sı Biden’ın Çekilmesiyle Yükselişe Geçti

New York Borsa’sı Biden’ın Çekilmesiyle Yükselişe Geçti

featured
service

New York Borsası, ABD başkanlık seçimleri öncesinde Başkan Joe Biden’ın yaptığı ani açıklamanın ardından haftanın ilk işlem gününde yükselişle açıldı.

Açılışta Dow Jones endeksi %0,32 artarak 40.414,49 puana, S&P 500 endeksi %0,72’lik bir artışla 5.544,54 puana ve Nasdaq endeksi ise %1,11 kazanç sağlayarak 17.923,65 puana yükseldi.

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri ile ilgili yoğun siyasi haber akışı, yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Biden, önceki gün yaptığı açıklamada 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekleyeceğini duyurdu.

Biden’ın sağlık durumu üzerindeki endişeler ve Cumhuriyetçilerin adayı olan eski Başkan Donald Trump’ın kazanma şansının artması, Demokratlar arasında tartışmalara yol açtı.

Makroekonomik veriler, bu hafta büyüme raporlarıyla birlikte piyasaların gündeminde. Ayrıca, devam eden bilanço sezonunda Verizon gibi büyük şirketlerin finansal sonuçları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Verizon’un beklentilerin altında kalan sonuçları, hisselerde %5’in üzerinde bir düşüşe neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York Borsa’sı Biden’ın Çekilmesiyle Yükselişe Geçti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz