1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York Borsası Rekor Kapatıyor

New York Borsası Rekor Kapatıyor

service

New York borsası, haftanın son işlem gününü önemli bir yükselişle tamamlayarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kazanarak %0,55 artışla 41.563,08 puana yükseldi ve kapanış rekorunu kırdı.

Benzer bir şekilde, S&P 500 endeksi %1,01 artışla 5.648,40 puana, Nasdaq endeksi ise %1,13 kazançla 17.713,62 puana çıktı. ABD’de açıklanan ekonomik veriler, fiyat baskılarının azaldığını gösteriyor.

Ülkede meydana gelen kişisel tüketim harcamaları, temmuz ayında aylık %0,5 artış gösterdi. Ayrıca, ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından takip edilen çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, temmuzda aylık %0,2 ve yıllık %2,6 artış kaydetti. Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi ağustosta 67,9 olarak revize edildi.

Finans analistleri, son verilerin Fed’in bu yıl faiz oranlarını düşürmesine olanak tanıdığına dikkat çekiyor. Öte yandan, Intel yöneticilerinin işlerini güçlendirmek için stratejik seçenekler üzerinde çalıştığı yönündeki haberler, şirketin hisselerinin %9,5 değer kazanmasına yol açtı.

Ayrıca, Goldman Sachs’ın iş gücünün %3 ila %4’ünü işten çıkarmayı düşündüğüne dair çıkan haberler ise, banka hisselerinin gününü hafif bir artışla kapatmasına neden oldu.

Not olarak, New York borsası, İşçi Bayramı tatili nedeniyle pazartesi günü işlemlere kapalı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York Borsası Rekor Kapatıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz