1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Neyiniz varsa buna yatırın! Tuna Kaya’dan kaçırılmayacak yatırım tavsiyesi: Pişman olmayın

Neyiniz varsa buna yatırın! Tuna Kaya’dan kaçırılmayacak yatırım tavsiyesi: Pişman olmayın

featured
service

Tuna Kaya yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. “Faizin cazibesini kapılıp evinizi satmayın” uyarısında bulunan Kaya, ev almak isteyenlerin 2025 yılına kadar almaları gerektiğini aktarırken, kira fiyatlarının ciddi oranda yükseleceğini açıkladı. Konut fiyatlarında yaşanacak olan fiyat artışlarına dikkat çeken Tuna Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Faiz oranlarının cazibesine kapılarak evinizi satmayın. Bir yılda faiz size kazandırdığını, bir konut bir ayda size kazandırabilir. Bu dönemde ev satmak mantıklı bir karar değil. Büyük yatırımcılar konutlara ilgi göstermiyor. Çalışanlar ise konut edinemiyor.

Konut maliyetleri arttı ve bu nedenle yeni konut inşaatları azaldı. Türkiye’de nüfus sürekli artıyor ve dışarıdan göç alınıyor. Gelecek üç yıl içinde büyük bir konut açığı oluşması bekleniyor. 2020-2022 benzeri bir konut fiyat patlaması bekliyorum. Bu süreçte oturduğunuz evi satmak veya yatırım amaçlı aldığınız evi satmak son derece yanlış olacaktır. Konut almak isteyenlerin en geç 2025 yılının ilk çeyreğine kadar harekete geçmelerini öneririm. Sonrasında konut almak çok daha zor olabilir ve konut açığı artacağı için yüksek kira bedelleri ödemek zorunda kalabilirler.”

yeni-proje-2024-06-02t122522-353.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, Türkiye genelinde nisan ayında konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,8 azalarak 75,569 oldu. En fazla konut satışı İstanbul’da gerçekleşti ve bu şehri sırasıyla Ankara ve Antalya takip etti. En az konut satışının ise Ardahan, Hakkari ve Tunceli illerinde gerçekleştiği görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Neyiniz varsa buna yatırın! Tuna Kaya’dan kaçırılmayacak yatırım tavsiyesi: Pişman olmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz