1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nvidia’nın 430 milyar doları eridi

Nvidia’nın 430 milyar doları eridi

featured
service

Bu düşüş, Nvidia hisselerinin yüzde 13 oranında düşmesine ve düzeltmeyi temsil eden yüzde 10 eşiğini aşmasına neden oldu.

Daha geniş çaapta çip üretimi sektörü de etkilendi ve Philadelphia Borsası Yarı İletken Endeksi pazartesi günü yüzde 3 düştü. Broadcom Inc. yüzde 4, Qualcomm Inc.yüzde 5,5 ve ARM Holdings Plc yüzde 5,8’le dikkat çeken düşüşler arasında yer aldı. Ayrıca, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.’nun ABD’de işlem gören hisseleri yüzde 3,5 düştü.

Bu keskin düşüş sonucunda, Nvidia’nın değeri 3 trilyon dolar eşiğinin altına düştü ve piyasa büyüklüğü açısından Microsoft Corp. ve Apple Inc.’in gerisinde kaldı. Geçen hafta Nvidia, dünyanın en büyük hisse senedi unvanını kısa bir süre için elinde tutmuştu.

Allspring Global Investments’ta Empiric LT Equity ekibinin portföy yöneticisi ve başkanı Neville Javeri, “Kısa vadede, yatırımcıların yapay zeka yorgunluğundan muzdarip olmaları veya daha geniş anlamda endeks yoğunlaşması konusunda endişelenmeleri olası” dedi.

Mevcut düşüşe rağmen, Nvidia bu yıl yaklaşık yüzde 140 oranında artış gösterdi ve S&P 500 Endeksi bileşenleri arasında, yapay zeka sektörünün bir diğer önde gelen ismi olan Super Micro Computer Inc.’in ardından en iyi performans gösteren ikinci hisse oldu. Bu yılın başlarında Nvidia yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş yaşamış, ancak hızla tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönmüştü.

Yatırımcılar, yapay zeka işlemelerinde kullanılan çiplerine olan yüksek talep nedeniyle Nvidia’ya yöneldi Bu akın geçen sene yüzde 240 değer artışı yaşayan Nvidia ralllisi nedeniyle değerleme endişesi yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nvidia’nın 430 milyar doları eridi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz