1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. O hastalar yurt dışında tedavi görebilecek! SGK, internet sitesinden duyurdu

O hastalar yurt dışında tedavi görebilecek! SGK, internet sitesinden duyurdu

featured
service

Yenicag’da yer alan habere göre, SGK’nın resmi internet sitesinde yurt dışı tedavi prosedürleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Hastaların il sağlık müdürlüklerine veya Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne sağlık kurulu raporu ile başvurmaları gerekiyor. Tedavi için zorunlu olan sağlık kurulu raporunu alabilmek adına izlenmesi gereken adımlar ise şöyle sıralanıyor:

Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan kurallar çerçevesinde, yurt içinde tedavi şansı olmadığına dair belge olarak, ilgili sağlık kurumundan alınacak SUT eki ‘Yurt Dışına Tedaviye Gönderileceklere İlişkin Sağlık Kurulu Raporu’ (EK-2/E-1) düzenlenmeli.

Ankara, İstanbul ve İzmir’deki önde gelen eğitim ve araştırma hastaneleri, usulüne uygun hazırlanan sağlık kurulu raporlarını teyit etme yetkisine sahip. Bu raporlar, ilgili hastane tarafından onaylandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’nın nihai onayına sunuluyor. Vatandaşlar, bu süreci bizzat takip edebilecekleri gibi, bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri aracılığıyla da gerçekleştirebilir.

Raporların onay süreci tamamlandığında, hastalar veya yakınları tarafından Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne iletiliyor ve burada Genel Müdürlük Makamı’nın onayına sunuluyor. Ayrıca, kurumun internet sayfasında, onay süreci ve hizmet bedelleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O hastalar yurt dışında tedavi görebilecek! SGK, internet sitesinden duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz