1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. O ilimize dev otomobil fabrikası: Binlerce kişiye iş verecek! Dünyanın en büyüğünden 1 milyar dolarlık yatırım

O ilimize dev otomobil fabrikası: Binlerce kişiye iş verecek! Dünyanın en büyüğünden 1 milyar dolarlık yatırım

featured
service

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi konumuna gelen BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık bir fabrika yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, bu büyük yatırım önümüzdeki hafta başında bir törenle resmîleşecek.

BYD’nin yeni fabrikasının Manisa’da kurulması bekleniyor. Bu tesiste, tamamen elektrikli araçların yanı sıra hibrit BYD modellerinin de üretilmesi planlanıyor. Manisa’da kurulacak bu devasa fabrikanın, bölgedeki binlerce vatandaşa iş imkânı sağlayarak ekonomik açıdan büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile BYD ve Chery gibi otomobil üreticileri için önemli düzenlemeler yapıldı. Yatırım teşvik belgesi alarak gümrük vergisinden muaf bir şekilde ithalat yapabilecek firmalar, önceki gün ismi değiştirilen ilave gümrük vergisinden de (yeni adı: ek mali yükümlülük) muaf olacak. Bu durum, BYD’nin Türkiye’ye yapacağı yatırımın önünü daha da açtı.

BYD, Türkiye’de fabrika kurarak %10 gümrük vergisinin yanı sıra elektrikli araçlar için %40 ilave gümrük vergisi ve diğer araçlar için %40 ek mali yükümlülükten muaf olacak. Bu teşvikler, Türk halkının daha uygun fiyatlarla elektrikli ve plug-in hibrit araçlara sahip olmasına olanak tanıyacak.

China's BYD surpasses 5 million cars sold - Thailand Business News

Bu dev yatırım, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Hem istihdam yaratacak hem de yerli üretimle birlikte otomotiv sektöründe büyük bir ivme kazandıracak. Ayrıca, BYD’nin yenilikçi ve çevre dostu teknolojileri, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O ilimize dev otomobil fabrikası: Binlerce kişiye iş verecek! Dünyanın en büyüğünden 1 milyar dolarlık yatırım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz