1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ocak ayını beklemenize gerek kalmadı! Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli zamlarını açıkladı

Ocak ayını beklemenize gerek kalmadı! Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli zamlarını açıkladı

featured
service

Asgari ücrette ara zam tartışmaları geride kalırken, zam oranları açıklandı. Özgür Erdursun, ocak ayı gelmeden milyonların beklediği zamları açıkladı. Asgari ücret ve emekli maaşları o rakama kadar yükselmesini öngörüyor. İşte o rakamlar..

Geçmişte asgari ücret, emekli ve memur zamlarına yönelik doğruya yakın tahminlerde bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında 2025 yılı zam beklentilerine ilişkin öngörülerini paylaştı. Erdursun, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Türkiye’ye yönelik önerileri ve kendi tahminlerine dayalı değerlendirmelerde bulundu.

Erdursun’un açıklamalarına göre, IMF’nin Türkiye’ye asgari ücreti yalnızca yüzde 14 artırma önerisi var. IMF, hedeflenen enflasyonun altında bir zam yapılmasını ve bu sayede enflasyonun kontrol altında tutulabileceğini savunuyor. Bu öneri doğrultusunda asgari ücretin 19 bin liraya yükselmesi bekleniyor.

Ancak Erdursun, kendi tahminlerinin asgari ücretin 20 bin ile 21 bin lira arasında olacağı yönünde olduğunu belirtti. İlginç bir şekilde, yapay zekaya da başvurduğunu söyleyen Erdursun, yapay zekanın asgari ücretin 24 bin ile 25 bin lira arasında olacağını öngördüğünü ekledi.

2079.jpg

Emekli maaşları hakkında da konuşan Özgür Erdursun, en düşün maaşın şu anda 12 bin 500 TL olduğunu vurguladı. Zam sonrasında en düşük emekli maaşı 15 bin TL olacağını öngördüğünü paylaşarak, yüzde 20’lik bir zam beklediğini açıkladı. Ocak ayında yapılan emekli maaş zammını doğru tahmin ettiğini hatırlatan Özgür Erdursun, artık bu kadar yüksek zamların olmayacağını da açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ocak ayını beklemenize gerek kalmadı! Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli zamlarını açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz