Öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanı topu Mehmet Şimşek’e attı – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çıkacak kararı bekliyor. Şubat ayında ataması yapılmayan öğretmenler 2023-2024 eğitim öğretim yılı atamalarının 2024-2025 eğitim öğretim yılı atamalarıyla çakışmasından ve aldıkları puan ve sıralamanın gerilere düşmesinden endişeli.

Öğretmen adayları en az 68 bin atama beklerken tatmin etmeyecek bir açıklama AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen atamalarıyla ilgili, ” bir miktar atama yapacağız” açıklamasından sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de topu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e atarak, “Takvim de sayı da belli değil, belli olunca açıklayacağız. Kamuoyundaki rakamlar doğru değil. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konuyu görüşüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinden önce mülakatın kaldırılacağı açıklanmıştı. Ancak seçimlerden sonra Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin atamalarda mülakatın uygulanacağını söylemişti. Öğretmen adayları da bu açıklamalardan sonra hem sosyal medyada hem de meydanlara çıkarak ses yükselttiler.

 

Kaynak: Ankaragündem.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanı topu Mehmet Şimşek’e attı – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz