1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. OPEC Ağustos Ayında Petrol Üretimini Düşürdü

OPEC Ağustos Ayında Petrol Üretimini Düşürdü

service

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ağustos ayına ait ham petrol üretim verilerini açıkladı. Geçtiğimiz ay, OPEC’in günlük üretiminde 197 bin varil azalma gerçekleşerek toplam üretim 26 milyon 590 bin varil seviyesine düştü.

OPEC’in raporuna göre, ağustosta ham petrol üretimi en fazla artış gösteren ülke Nijerya oldu. Nijerya’da günlük üretim 57 bin varil artarak 1 milyon 448 bin varile ulaştı. Öte yandan, Libya’da günlük üretimde kaydedilen düşüş ise 219 bin varil ile en fazla dikkat çeken sayı oldu ve üretim 956 bin varile geriledi.

OPEC’in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan’da ise günlük üretim, 25 bin varil azalarak 8 milyon 983 bin varile düştü. OPEC+ grubunun toplam ham petrol üretimi ise 304 bin varil azalmış olup 40 milyon 655 bin varil olarak kaydedildi.

Ayrıca OPEC, küresel petrol talebine dair tahminini 80 bin varil aşağı yönlü revize etti. Bu yıl, küresel petrol talebinin geçen yıla göre günlük 2 milyon varil artarak 104 milyon 240 bin varil olması bekleniyor.

OECD ülkelerinde petrol talebinin 2023 yılında günlük 130 bin varil artışla 45 milyon 780 bin varil olacağı öngörülürken, OECD dışı ülkelerde ise talebin günlük 1 milyon 900 bin varil artması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OPEC Ağustos Ayında Petrol Üretimini Düşürdü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz