1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Opel, Peugeot, Citroen modellerini artık TOFAŞ üretecek! Otomotivde büyük değişim

Opel, Peugeot, Citroen modellerini artık TOFAŞ üretecek! Otomotivde büyük değişim

featured
service

TOFAŞ, 1 Mart 2023’te Stellantis ile imzaladığı anlaşma kapsamında, Opel, Peugeot, Citroen ve Vauxhall markalarına ait hafif ticari araçların üretimini üstlenmeye hazırlanıyor. Rekabet Kurumu’nun anlaşmayla ilgili detaylı incelemesi devam etse de TOFAŞ, Stellantis’in “KO” model araçlarının üretimi için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Bu yeni iş birliği, Türkiye’nin otomotiv sanayisinde önemli bir rol oynayarak, ülkenin Avrupa pazarındaki rekabet gücünü artıracak.

TOFAŞ, Stellantis Grubu’nun bünyesinde yer alan Opel, Peugeot, Citroen ve Vauxhall markalarının orta boy hafif ticari araçlarını Türkiye’de üretecek. Bu araçlar arasında Opel/Vauxhall Vivaro, Fiat Scudo, Peugeot Expert ve Citroen Jumpy modelleri bulunuyor. Kasım ayında seri üretime geçmesi planlanan TOFAŞ, 2025 başında bu yeni araçları piyasaya sunacak. Türkiye’de üretilen araçlar, içten yanmalı ve elektrikli motor seçenekleriyle Avrupa’ya ihraç edilecek.

Anlaşmaya göre, 2025 yılı itibarıyla TOFAŞ, “KO” model hafif ticari araçlardan 90 bin adet üretmeyi hedefliyor. 2026 yılında bu rakamın 150 bine çıkarılması planlanıyor. Aynı zamanda, Egea-Tipo modelinin üretiminin sona ermesiyle TOFAŞ’ın sahip olduğu toplam 239 bin araçlık kapasitenin önemli bir kısmı yeni ticari araç üretimine ayrılacak. Bu stratejik hamle, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki üretim ve ihracat kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

TOFAŞ, 5 farklı markayı Bursa'da üretecek! - ShiftDelete.Net

TOFAŞ, Stellantis ile gerçekleştirdiği bu yeni iş birliği ile Türkiye’yi, Avrupa’nın hafif ticari araç üretiminde önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyor. İç ve dış pazarlara yönelik artan üretim kapasitesiyle TOFAŞ, Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki liderliğini pekiştirmeye hazırlanıyor. Stellantis Grubu’nun Opel, Peugeot, Citroen ve Vauxhall modellerini TOFAŞ’ın güvenli ellerine teslim etmesi, Türkiye’nin küresel otomotiv pazarındaki rekabet gücünü daha da ileriye taşıyacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Opel, Peugeot, Citroen modellerini artık TOFAŞ üretecek! Otomotivde büyük değişim
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz