Oran netleşti! Akaryakıt, sigara ve alkole ÖTV zammı – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Kararı 16 Temmuz 2023’te akaryakıt, sigara ve alkolde maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5’er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanmasına karar verilmişti.

TÜİK altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı. Akaryakıt, sigara ve alkol fiyatlarına bu oranda ÖTV zammı uygulanacak.

Litrede motorinde 8,86 TL, benzinde 9,45 TL, otogazda 7,26 TL olan maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Litrede maktu ÖTV tutar benzinde 11,29 TL’ye, motorinde 10,59 TL’ye, otogazda 8,67 TL’ye yükseldi. Bunlara yüzde 20’lik KDV’nin de eklenmesiyle litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 20 kuruş, otogaza 1 lira 70 kuruş zam geldi.

ÖTV artışıyla birlikte sigaradan alınan maktu vergi tutarı ise 4,8058 liradan yaklaşık 1 liralık artışla 5,7424 liraya yükselmiş oldu. Başka bir ifade ile 1 paket sigaranın maktu vergi tutarı 1 lira civarında artmış oldu.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon kadar zam gelmesi halinde bir paket sigaranın 7 ila 10 lira arasında artması bekleniyor. Güncel sigara fiyatları üreticilerin yeni fiyat listelerini yayınlamasının ardından belli olacak. Son günlerde peş peşe zam gelen tütün gruplarında en ucuz sigara 61 liradan satılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oran netleşti! Akaryakıt, sigara ve alkole ÖTV zammı – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz