1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ortak kurbandan sonra ortak kredi dönemi başladı! Ziraat Bankası’ndan ilk fırsat: 7 bin 800 TL taksitle…

Ortak kurbandan sonra ortak kredi dönemi başladı! Ziraat Bankası’ndan ilk fırsat: 7 bin 800 TL taksitle…

featured
service

Ziraat Bankası’nın ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin gelir beyan ederek kredi çekmesine olanak tanıyor. Böylece, bireysel olarak altından kalkılamayacak tutarlar, ortak ödeme yöntemiyle yönetilebilir hale geliyor. Bu kredi türü, en az iki, en fazla beş kişinin bir araya gelerek konut kredisi çekmesini sağlıyor.

Örneğin, 1.1 milyon TL tutarındaki 120 ay vadeli bir konut kredisinin bireysel aylık ödemesi 39.000 TL iken, beş kişinin ortak ödemesi durumunda kişi başına düşen aylık taksit 7.800 TL oluyor. Kampanyaya %4,19 faiz oranı üzerinden kredi kullanmak mümkün. Bu oranla çekilen 1.1 milyon TL tutarındaki kredi paketinin aylık ödemesi 39.000 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak, beş kişinin ortak kredi çekmesi durumunda kişi başına düşen aylık taksit tutarı 7.800 TL’ye düşüyor.

Memurlara çek, kupon ve nakit ödemeler kalktı | Ekonomi

Ortak konut kredisi başvurusu yapabilmek için düzenli geliri bulunan en az iki, en fazla beş kişinin gelir beyanında bulunması gerekiyor. Kredinin çekileceği konut, SPK lisanslı ekspertiz firmaları tarafından değerlenerek kredi tutarı belirleniyor. Ayrıca, krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor ve gerekli görüldüğünde ek teminat istenebiliyor.

Başvuruda her bir ortak için düzenli gelir belgesi sunulması şart. Ev sahibi olmak isteyenler için bu kredi türü, finansal yükü paylaşarak daha rahat ödeme imkanı sunmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ortak kurbandan sonra ortak kredi dönemi başladı! Ziraat Bankası’ndan ilk fırsat: 7 bin 800 TL taksitle…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz