1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Otomotiv üretiminde düşüş devam ediyor: BYD can suyu olacak mı?

Otomotiv üretiminde düşüş devam ediyor: BYD can suyu olacak mı?

featured
service

Otomotiv dünyası BYD’nin Türkiye yatırımının etkilerini konuşuyor: TOGG’a rakip mi ortak mı?

Otomobil üretimi ise 460 bin 743 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim 733 bin 559 adedi buldu.

Ticari araç grubunda üretim yüzde 10, ağır ticari araç grubunda yüzde 15, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 9 geriledi. Otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 73 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları hafif araçlarda yüzde 73, kamyon grubunda yüzde 79, otobüs-midibüs grubunda yüzde 57 ve traktörde yüzde 71 seviyesinde oldu.

Yılın ilk 6 aylık döneminde otomotiv ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azalarak 493 bin 527 adet olarak gerçekleşti. Otomobil ihracatı yüzde 2, ticari araç ihracatı yüzde 4 ve traktör ihracatı yüzde 18 oranında geriledi. Toplam otomotiv ihracatı, 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Avro bazında ise yüzde 1 azalarak 16,2 milyar avro oldu. Dolar bazında ana sanayi ihracatı yüzde 1 oranında gerilerken, tedarik sanayi ihracatı yüzde 1 arttı.

2024 yılının ilk yarısında toplam pazar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 600 bin 948 adet oldu. Otomobil pazarı yüzde 7 artarak 462 bin 955 adede ulaştı. Ticari araç pazarında ise toplam ticari araç pazarı, ağır ticari araç pazarı ve hafif ticari araç pazarı yüzde 9 geriledi. Ocak-Haziran döneminde otomobil satışlarındaki yerli araç payı yüzde 30, hafif ticari araç pazarında yerli araç payı ise yüzde 32 olarak gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomotiv üretiminde düşüş devam ediyor: BYD can suyu olacak mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz