1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Otoyol İşletme ve ZES Dijital Ticaret’e Rekabet Soruşturması Açıldı

Otoyol İşletme ve ZES Dijital Ticaret’e Rekabet Soruşturması Açıldı

featured
service

Rekabet Kurulu, Otoyol İşletme ve Bakım AŞ ve ZES Dijital Ticaret AŞ hakkında rekabet ihlali iddialarıyla bir soruşturma başlatma kararı aldı.

Kurulun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İzmir-İstanbul O-5 Otoyolu’nda elektrikli araçlara yönelik şarj hizmeti sunma faaliyetleri çerçevesinde münhasırlık yaratan uygulamalara dair, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlal edildiği iddiaları incelendi.

Yürütülen ön araştırma neticesinde elde edilen bilgi ve belgeleri değerlendiren Kurul, bulguları ciddiyetle ele alarak, O-5 Otoyolu üzerindeki şarj ağı işletmeciliği pazarındaki münhasırlık uygulamaları nedeniyle soruşturma açılmasına hükmetti.

Ayrıca, Otoyol İşletme ve Bakım AŞ hakkında, şarj ağı işletmeciliği pazarında diğer teşebbüslere karşı ayrımcılık yapılıp yapılmadığına yönelik bir soruşturma da başlatıldı. Otoyol İşletme, Osmangazi Köprüsü üzerinden Kocaeli ve İzmir’i bağlayan İstanbul-İzmir O-5 Otoyolu’ndaki “Oksijen” isimli hizmet tesisinin tek işletmecisi konumundadır. ZES Dijital Ticaret AŞ ise Türkiye genelinde elektrikli araç şarj istasyonları kurmaktadır.

Rekabet Kurulu tarafından alınan bu karar, soruşturma açılan şirketlerin veya teşebbüs birliklerinin mutlaka kanunu ihlal ettikleri anlamına gelmiyor. Kurul, sürecin sonunda alınacak kararlan ihlal mevcutsa yaptırımlar uygulanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otoyol İşletme ve ZES Dijital Ticaret’e Rekabet Soruşturması Açıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz