1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Oyuncaklara ÖTV mi geliyor? GİB’den açıklama geldi

Oyuncaklara ÖTV mi geliyor? GİB’den açıklama geldi

featured
service

GİB’in açıklamasında, kanun teklifinin 10. maddesinde geçen düzenlemenin, bazı oyuncak isimlerinin gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) numaralarıyla ifade edilmesinden kaynaklı olarak yanlış anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, teklifin yalnızca belirli uçan oyuncakları kapsadığı ifade edildi.

GİB açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan kanun teklifinin 10. maddesi, halk arasında ‘drone’ olarak bilinen ancak uluslararası yazım tekniğine uygun olarak GTİP numarası ile (9503.00) tanımlanan eğlence amaçlı uçan oyuncakları kapsamaktadır. Eşyanın ana başlığı, teknik olarak şu şekilde belirtilmiştir:

‘Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve benzeri tekerlekli oyuncaklar, oyuncak bebekler için arabalar, oyuncak bebekler, diğer oyuncaklar, küçültülmüş modeller ve benzeri eğlencelik modeller (hareketli olsun ya da olmasın), her türlü bilmeceler (puzzle)’

Ancak verginin kapsadığı alan, bu ana başlıkların tamamı değil, yalnızca belirli GTİP numaralarıyla tanımlanan eğlence amaçlı uçan oyuncaklardır.”

Açıklamada, yalnızca 9503.00.75.00.00 ve 9503.00.79.00.00 GTİP numaralı ürünlerin, yani drone’ların vergi kapsamına alındığı belirtildi. GİB, diğer oyuncakların (üç tekerlekli bisikletler, pedallı arabalar, oyuncak bebekler ve puzzle’lar) bu düzenlemeyle ilgisi bulunmadığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oyuncaklara ÖTV mi geliyor? GİB’den açıklama geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz