1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Özel üniversitelere fiyat ayarı! Kafaya göre zam dönemi bitti: İşte özel okulların fiyatları

Özel üniversitelere fiyat ayarı! Kafaya göre zam dönemi bitti: İşte özel okulların fiyatları

featured
service

Özel üniversitelerin yaptığı zamlar karşısında zor bir sürece giren öğrencilere mahkemeden emsal karar çıktı. Söz konusu bu karara ilişkin konuşan avukat Mustafa zafer, “Bu karar her öğrenci için bir emsal niteliğindedir. Bu kararı emsal göstererek okuduğu üniversitenin kendisinden talep ettiği fahiş fiyatları mahkemeye taşıyabilir” dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, tercih dönemi sürecinde olan öğrenciler için ve halihazırda özel üniversitede okuyan öğrenciler için üniversiteler zamlı ücretlerini açıkladı. Bazı öğrenciler ve veliler yüzde 150’ye varan zamlarla karşı karşıya kalırken rakamlar ciddi boyutlara ulaştı.

Bu kapsamda yüzde 145 oranında zamla karşılaşan bir üniversite öğrencisi söz konusu bu durumu mahkemeye taşıdı. İstanbul 11 Tüketici Mahkemesi’nin 2023 yılında verdiği karar geçtiğimiz günlerde İstinaf Mahkemesi’nde onaylandı. Bu karara göre üniversiteler 12 aylık TÜFE ortalaması haricinde zam yapamayacak.

yeni-proje-18.jpg

İ.M.Z. isimli özel üniversite öğrencisi, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde yıllık ücretinin 54 bin 998 liradan 125 bin 650 liraya çıkarılmasının ardından İstanbul 11. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkemeden TÜİK tarafından yayınlanan 12 aylık TÜFE ortalamasının dikkate alınarak zam yapılması talebinde bulunuldu. Söz konusu bu durum 21 Eylül 2023 tarihinde karara bağlandı. Alınan kararla beraber üniversitelerin 12 aylık TÜFE ortalaması dışında zam yapamayacağına hükmedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel üniversitelere fiyat ayarı! Kafaya göre zam dönemi bitti: İşte özel okulların fiyatları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz