1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Paranızı geri almayı unutmayın! 85 milyonun cebinden çıkan o paraları devlet geri iade edecek

Paranızı geri almayı unutmayın! 85 milyonun cebinden çıkan o paraları devlet geri iade edecek

featured
service

31 ARALIK 2024’E KADAAR SÜRESİ VAR!

Bu yeni tertip etmeye göre, mevzubahisi tarihten evvel tahsil edilen yönetimsel para cezalarının iadesi için 31 Aralık 2024 tarihine kadar müracaatta bulunulabilecek.

Müracaatlar, ödemenin vergi dairesine veya vergi dairesi ismine banka, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ’ye yapılmış olması vaziyetinde, Kazanç Yöneti Başkanlığının resmi internet sitesi www.gib.gov.tr üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ayrıca, ödemenin yapıldığı vergi dairesine doğrudan, posta yoluyla ya da değişik vergi daireleri aracılığıyla da müracaatlarda bulunmak mümkün.

Yapılacak müracaatların operasyon süreci, ödemenin tahsilatını asıllaştıran üniteler tarafından titizlikle araştırılacak ve hak sahiplerine iade süreci başlatılacak. İadesi yapılacak olan yönetimsel para cezalarının ölçüleri, müracaatta sunulan dokümanlara göre belirlenecek.

HAKSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK!

Bu tertip etme, Covid-19 salgını yarıyılında alınan yönetimsel para cezalarının haksız yere uygulandığı veya salgınla gayret emeli dışında kullanıldığı vaziyetlerde, yurttaşların haklarını gözetmek ve mağduriyetlerini gidermek ismine yaşama geçirilen bir uygulamadır.

Yurttaşlar, belirtilen tarihe kadar müracaatta bulunarak, evvelden ödedikleri cezaların iadesini arz edebilecekler.

Tebliğde belirtilen tarihler dâhilinde yapılan müracaatlar kabul edilecek olup, süreçten faydalanmak isteyen yurttaşlar, müracaat zamanını dikkate almalı ve lüzumlu operasyonları zamanında gerçekleştirmelidir.

Bu sayede, Covid-19 salgını sebebiyle verilen yönetimsel para cezalarının iadesi süreci meselesiz bir biçimde bitirilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Paranızı geri almayı unutmayın! 85 milyonun cebinden çıkan o paraları devlet geri iade edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz