1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Parasını faize yatırmak isteyenleri ilgilendiriyor: Mevduat faiz oranları güncellendi!

Parasını faize yatırmak isteyenleri ilgilendiriyor: Mevduat faiz oranları güncellendi!

featured
service

Türkiye ekonomisine duyulan güven, para ve mali politikalarda yapılan değişikliklerle pekiştirildi. Yabancı yatırımcıların ilgisini çeken Türkiye ekonomisi hakkında her gün olumlu açıklamalar yapılıyor. Ancak, borsaya artan yatırımcı ilgisine rağmen mevduat faizlerinde bir düşüş eğilimi gözlemleniyor. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasına rağmen, mevduata verilen faiz oranları yüzde 64’e yaklaştı. Ancak, geçtiğimiz haftalarda yüzde 70’e dayanan mevduat faizlerinde duraklama başladı.

Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre, 1 aya kadar vadeli mevduat faiz oranı yüzde 55,97’den yüzde 56,53’e yükseldi. 3 aya kadar vadeli mevduatlarda ise faiz oranı yüzde 68,18’den yüzde 63,71’e geriledi. 6 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz oranı yüzde 62,97’den yüzde 61,16’ya düştü. 1 yıla kadar vadeli mevduat faiz oranı ise yüzde 49,86’dan yüzde 50,10’a yükseldi.

Mevduat sahipleri için stopaj oranlarında da değişiklik yapıldı. Buna göre, mevduattan elde edilen faiz ve katılım bankalarından elde edilen kâr paylarına uygulanan stopaj oranı artırıldı. 6 aya kadar vadeli mevduatlarda stopaj oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’a çıkarıldı. Bir yıla kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 3’ten yüzde 5’e yükseltilirken, bir yıldan uzun vadeli hesaplarda ise yüzde 2,5 olan stopaj oranı sabit tutuldu. Bu değişiklik, her ay faiz gelirinden daha fazla stopaj vergisi kesileceği anlamına geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Parasını faize yatırmak isteyenleri ilgilendiriyor: Mevduat faiz oranları güncellendi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz