1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Philadelphia Fed İmalat Endeksi Eylülde Büyüme Gösterdi

Philadelphia Fed İmalat Endeksi Eylülde Büyüme Gösterdi

service

Amerika Birleşik Devletleri’nde Philadelphia Merkez Bankası, eylül ayındaki imalat endeksi sonuçlarını duyurdu. Bu verilere göre, endeks eylülde 1,7 değerine yükseldi ve bu durum, sektördeki büyümeye işaret etmektedir.

Eylül ayı için beklenen değer, eksi 0,8 olarak öngörülmüştü, ancak sektör beklentilerin üzerinde bir performans sergileyerek eksi 7 den 1,7’ye yükseldi.

Buna karşılık, yeni sipariş endeksi eylülde 16 puan düşerek eksi 1,5 seviyesine gerilerken, sevkiyat endeksi 23 puan azalışla eksi 14,3’e düştü. Bu rakam, Mart 2023’ten bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor.

İstihdam durumu ise daha umut verici bir tablo çizerken, endeks eksi 5,7’den 10,7 değerine yükseldi. Bu gelişme, üretim sektöründeki istihdam koşullarının iyileştiğini gösteriyor.

İmalat endekslerinin sıfırın üzerinde değer alması, sektörün büyüme aşamasında olduğunu, sıfırın altında değerler ise daralma sürecine işaret etmektedir. Dolayısıyla, Philadelphia Fed İmalat Endeksi’ndeki bu artış, genel olarak sektörde olumlu bir görünüm olduğunu göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Philadelphia Fed İmalat Endeksi Eylülde Büyüme Gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz