1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Popüler e-ticaret platformu Hepsiburada satıldı

Popüler e-ticaret platformu Hepsiburada satıldı

featured
service

Hepsiburada’nın kurucusu Hanzade Doğan ve diğer aile üyeleri Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile Kaspi.kz arasında imzalanan bağlayıcı anlaşmaya göre, ödemenin iki aşamada gerçekleşeceği açıklandı. İlk ödeme olarak 600 milyon dolar işlem tamamlandığında ödenecek, kalan 526,9 milyon dolar ise kapanışı takip eden 6 ay içerisinde yapılacak.

2000 yılında kurulan ve 2021’de NASDAQ’ta halka açılan Hepsiburada, 2023 yılında 4 milyar dolarlık toplam satış hacmine ulaştı. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu, 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle pazarda güçlü bir konuma sahip.

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, bu satın almanın ardından her iki şirketin de kendi marka kimliklerini ve organizasyon yapılarını koruyacağını belirtti. Lomtadze, “Bu işlem, pazar erişimimizi yaklaşık 100 milyonluk bir nüfusa ulaştırma hedefimizin bir parçası” açıklamasında bulundu.

Bu büyük anlaşmanın tamamlanması için Türk düzenleyici kurumlarının onayı gerekiyor. Satın alma sürecinde Kaspi.kz, DLA Pipper LLP, Akol Hukuk ve Kinstellar Almaty tarafından temsil edilirken, Doğan Ailesi’ni Sullivan & Cromwell LLP, Kabine Hukuk Bürosu ve Dentons LLP temsil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Popüler e-ticaret platformu Hepsiburada satıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz