Psikolog Büşra Kiriş, terapi ücretlerindeki artışın sebeplerini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terapi seanslarının fiyatları son dönemde artış gösterdi. Psikolog Büşra Kiriş ile yaptığımız röportajda, bu artışın arkasındaki nedenleri ve pandemi dönemi ile sonrasında psikoloji alanındaki değişimleri konuştuk. Kiriş, eğitim masraflarından piyasa koşullarına kadar birçok faktörün terapi ücretlerini nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde anadolugazete.com.tr’ye açıkladı.

Büşra Kiriş, terapi hizmetleri sunmanın sadece basit masraflardan ibaret olmadığını vurguladı. Kiriş, “Bize iki tane koltuk, bir tane not defteri yetiyor. Aslında masraflarımız o kadar da fazla değil gibi görünebilir ama işin içine eğitimler ve ofis giderleri de giriyor.” dedi.

Terapistlerin sürekli eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, bu eğitimlerin de yüksek maliyetli olduğunu belirtti. Bu nedenle, terapistlerin fiyat artışına gitmesinin ana sebeplerinden birinin, eğitim ve ofis masraflarının artması olduğunu ifade etti.

Terapi ücretlerinin aynı zamanda terapistin kalitesini ve deneyimini de yansıttığını düşündüğünü dile getiren Kiriş, “Şu anda örneğin 500 liralık bir seansa gittiğinizde, muhtemelen yeni mezun birine gittiğinizi düşünürsünüz. Bu fiyat, hem terapistin deneyimini hem de sunulan hizmetin kalitesini belirliyor.” dedi.

Kiriş, “Sembolik de olsa bir ücret alınır, bedava seans yapılmaz. Bunun sebebi terapisti korumak değildir. Danışanı korumaktır. Çünkü danışan buraya gelebilmek için çaba sarf ediyor, bir uğraş veriyor. Para insanın canını en çok acıtan şeylerden birisidir. Paradan fedakârlık yaparak buraya geldiğinde söke söke o verimi alır. Danışan verim alabilsin istiyorum. Danışanın canını yakacak seviyede bir para vermesi lazım ki bana sonrasında o verimi kendisi çıkarmanın yolu bulsun.” diye konuştu.

Terapi ücretlerinin piyasa koşullarına ve meslek içi hiyerarşiye göre belirlendiğini anlatan Kiriş, psikologların fiyatlandırmalarını psikiyatristlerle kıyasladıklarını söyledi.

Psikolog Büşra Kiriş, psikiyatristlerin aldığı eğitimlere de değinerek şunları söyledi: “Psikiyatristler tıp mezunu ve uzun yıllar eğitim almış uzmanlardır. Bizim de hocalarımızdır. Bu nedenle, psikolog ücretleri psikiyatristlere göre ayarlarız. Aslında bu hiyerarşiyi korumak için de yapılır. Biraz da o hiyerarşiye uygun bir şekilde psikolog ücretleri ortalama şu kadarsa bizim de o aralarda bulunmamız gerekir. Örnek veriyorum; yeni mezundur veya meslekte yenidir o zaman fiyat daha düşük olabilir. Bu da daha iyidir zaten karşı tarafta bilir çünkü ucuza geliyorum o kadar da yüksek bir şey beklemeyeyim diyerek gelir. Verdiğimiz mesaj budur. Yüksek ücret alıyorsam da yüksek bir beklentiyle gelmesini göze almış olurum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Psikolog Büşra Kiriş, terapi ücretlerindeki artışın sebeplerini açıkladı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz