1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Reel Kesim Güven Endeksi’nde düşüş

Reel Kesim Güven Endeksi’nde düşüş

featured
service

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, farklı parametrelerin endeksi nasıl etkilediği ortaya çıktı. Mevcut mamul mal stokuna ilişkin değerlendirmeler endeksi yukarı yönlü etkilerken, mevcut toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, gelecek 3 aydaki toplam istihdam, genel gidişat, son 3 aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek 3 aydaki üretim hacmi ve ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi olumsuz yönde etkiledi.

Son 3 aya yönelik değerlendirmelerde ise, üretim hacmi ve ihracat sipariş miktarında artış bildirenlerin lehine olan seyir güçlenirken, iç piyasa sipariş miktarında azalış bildirenlerin lehine olan seyir zayıfladı. Mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu yönündeki değerlendirmeler bir önceki aya göre güçlenirken, mevcut mamul mal stoklarının mevsim normallerinin üstünde olduğu yönündeki değerlendirmeler zayıfladı.

Gelecek 3 aya yönelik beklentilerde ise üretim hacmi, ihracat sipariş miktarı ve iç piyasa sipariş miktarında artış bekleyenlerin sayısında azalma gözlemlendi. Ayrıca, gelecek 12 ayda sabit sermaye yatırım harcaması ve gelecek 3 aydaki istihdama ilişkin artış beklentileri de zayıfladı.

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) beklentisi ise haziran ayında bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 53,6 seviyesine geriledi. Ortalama birim maliyetlerde gelecek 3 ayda artış bekleyenler ile son 3 ayda artış olduğunu bildirenlerin oranı azalırken, gelecek 3 aydaki satış fiyatı artış beklentileri de zayıfladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reel Kesim Güven Endeksi’nde düşüş
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz