1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Rengi ve tadı başka yerde yok! O ilimizde yetişiyor, fabrikalar tırlarla alıyor: Elma diyarında hasat başladı

Rengi ve tadı başka yerde yok! O ilimizde yetişiyor, fabrikalar tırlarla alıyor: Elma diyarında hasat başladı

featured
service

Doğanşehir’de elma üretimi, bölgenin önemli gelir kaynaklarından birini oluşturuyor. Ancak çiftçiler, tarlada elmayı 7 ile 10 lira arasında satarken, marketlerde fiyatların 40 TL’ye kadar yükselmesi dikkat çekiyor. Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle çiftçilerin istedikleri fiyattan satış yapamadığını belirtiyor. “Elma diyarı Doğanşehir diyoruz ama bu unvanı kaybetme riskiyle karşı karşıyayız” diyen Tanışık, acil çözüm gerektiren bir durumla karşı karşıya olduklarını vurguluyor.

Hasat dönemi boyunca, elmaların Kayseri’ye tırlarla taşındığını ve oradan iç piyasaya sunulduğunu ifade eden Tanışık, bu sorunun çözülmemesi halinde elmaların değerinin kaybolacağını savunuyor. Özellikle birçok çiftçi, maliyetin altında elmalarını meyve suyu fabrikalarına vermek zorunda kalıyor. Marketlerdeki fiyatların yüksekliği, üreticiler açısından büyük bir adaletsizlik olarak görülüyor.

yeni-proje-2024-10-01t140137-114.jpg

Doğanşehir’de, örnek tarım projeleriyle elma üretimi gerçekleştiren Ayşe Demirtaş, ilçede ilk kez kaliteli elma yetiştirdiklerini söylüyor. Telli terbiye sistemi kullanarak elmalarını koruduklarını belirten Demirtaş, “Doğanşehir’de elma üretimi çok yoğundu, fakat fiyatların düşük olması nedeniyle üretim azaldı. Biz, bu projeyle üretimi artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Ancak yine de soğuk hava deposu eksikliğinin büyük bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

yeni-proje-2024-10-01t140151-250.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rengi ve tadı başka yerde yok! O ilimizde yetişiyor, fabrikalar tırlarla alıyor: Elma diyarında hasat başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz