1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Resmi Gazete’de yayımlandı: Avukatlık ücretlerine zam

Resmi Gazete’de yayımlandı: Avukatlık ücretlerine zam

featured
service

Tarifeye göre, bir avukatın büroda sözlü danışma için saatlik ücreti 3 bin 500 TL olarak belirlenirken, takip eden her saat için bu ücret 1.500 TL olarak sabitlendi. Ayrıca, her türlü dilekçe yazımı, ihbarname, ihtarname, protesto gibi belgelerin düzenlenmesi için avukatlar 4 bin 500 TL talep edebilecek. Daha kapsamlı belgeler arasında yer alan tüzük, yönetmelik, vasiyetname, vakıf senedi hazırlanması gibi işlemler için ise ücret 24 bin TL olarak belirlendi. Kira sözleşmesi hazırlamak isteyenler ise 6 bin TL ödeme yapacak.

Tüketici mahkemelerinde görülen kredi taksitlerinin veya faizlerinin uyarlanması davalarında yeni tarife, avukatlar için 14 bin TL’lik bir ücret öngörüyor. Tüketici mahkemelerinde genel dava takipleri için bu ücret 15 bin TL’ye çıkarken, vergi mahkemelerinde duruşmasız işlerin takibi 18 bin TL, duruşmalı işlerin takibi ise 36 bin TL olarak belirlendi.

Anonim şirketlerde bulundurulması zorunlu olan sözleşmeli avukatların alacağı ücret, önceki tarifede 15 bin 800 TL iken, yeni düzenlemeyle 32 bin TL’ye çıkarıldı. Mahkemelerdeki dava ücretlerinde de önemli artışlar yaşandı. Sulh hukuk mahkemelerinde dava takip ücreti 18 bin TL’ye yükselirken, Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki dava ücretleri 13 bin 500 TL olarak belirlendi. Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalar için yeni ücret ise 30 bin TL oldu.

Ağır Ceza Mahkemeleri ve çocuk ağır ceza davalarında avukatlar için belirlenen ücret, yüzde 61 oranında artışla 48 bin TL’ye yükseltildi. Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefet edilmesi durumunda takip edilen işlemler için avukatlar 12 bin TL talep edebilecek.

Bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinde görülen davalar için de avukatlık ücretleri artırıldı. İlk derecede görülen davalarda takip ücreti 25 bin TL’ye çıkarken, istinaf yoluyla görülen duruşmalı işlerde avukatlar 16 bin TL talep edebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Resmi Gazete’de yayımlandı: Avukatlık ücretlerine zam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz