1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Reuters anketi: Temmuz enflasyonu tarihi seviyelerde

Reuters anketi: Temmuz enflasyonu tarihi seviyelerde

featured
service

t24’te yer alan habere göre; Reuters anketine katılan 10 ekonomist, temmuzda maliyetlerin, hazirana göre vasati yüzde 9,1 oranında yükseldiğini hipotez etti. Ekonomistlerin hipotezleri, yüzde 6,4 ile yüzde 10,6 arasında değişti.

ANKARAGÜNDEM –  Bir Hayli ödentide çoğalışa gidilen temmuz ayında enflasyon, iki basamaklı değerlere çok yakın reelleşti.

Baz tesiri sona erdi, senelik enflasyona yüzde 50’ye yaklaşacak

Senelik harcayıcı enflasyonu ise “baz tesiri”nin sona ermesiyle birlikte uzun vakit sonra ilk kere yükselecek. Ekonomistlerin temennileri, senelik enflasyonun temmuzda yüzde 38’den yüzde 47,3’e çıkması güzergahında. Senelik enflasyon hipotezleri, yüzde 43,5 ile yüzde 49,4 arasında değer aldı.

Temmuz ayı enflasyonu, 3 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da açıklanacak. 

Hipotezlerin reelleşmesi halinde, yüzde 11,10 aylık enflasyonun görüldüğü Ocak 2022 sonrası azami aylık değere erişilecek. Merkez Bankası’nın sitesinde 2005 senesine kadar giden bilgilere bakıldığında ise azami temmuz ayı enflasyonu, bu sene görülecek.

2023 sonu enflasyonuna ait medyan hipotez ise yüzde 59,9 ile Merkez Bankası’nın yüzde 58’lik sene sonu enflasyon amacına yakın reelleşti. 2023 sonu enflasyonuna ait öngörüler, yüzde 49,5’ten yüzde 69’a kadar uzanıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reuters anketi: Temmuz enflasyonu tarihi seviyelerde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz