1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sadece 1 yılda 4 milyar dolarlık kripto para çalındı

Sadece 1 yılda 4 milyar dolarlık kripto para çalındı

featured
service

Güvenlik kaygıları yatırımcıları kripto varlıklardan uzak tutuyor

ABD’de yapılan bir araştırma ise kripto paralar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyenlerin yüzde 88’inin bu varlıklara güvenlik kaygılarından dolayı yatırım yapmadıklarını gösterdi. Mevzubahisi oran, tüm Amerika Birleşik Devletlerili erişkinler arasında takribî yüzde 65 seviyesinde. Bu vaziyet, kripto varlıkların güvenliğini sağlamanın önemini net biçimde ortaya koyuyor. Ayrıca yatırımcıların fertsel ihtiyatlarını almalarının zorunluluğunu da birliktesi getiriyor.

Kullanıcıların alabilecekleri bazı fertsel temkinler arasında kripto varlıklarını kendi fiziksel cüzdanlarında gizlemek, bir kripto harekâtı yaparken gönderim yapılan cüzdan adresinin en az iki defa hakimiyet etmek, cüzdan ve borsalarda iki etmenli kimlik doğrulama kullanmak sayılabilir.

Kripto varlıklar artık sigorta kapsamına alınıyor

Öte yandan platformlar da varlıkların güvenliğini sağlamak üzere daha ciddi ihtiyatlar almaya başladılar. Bu mevzuda Block Earner, iyi bir misal teşkil ediyor. Geçtiğimiz sene Türkiye pazarına giriş yapan Avustralya merkezli platform, biyometrik doğrulama ve Merkle Science entegrasyonu gibi ek güvenlik tabakalarıyla kullanıcıların kripto varlıklarının güvenliğinden evham etmeden harekât yapabilmelerini sağlıyor. Daha da ehemmiyetlisi, kripto varlıkların sigortalı olmaları. Bu istikamette uzun senelerdir çalışmalar ve teşebbüsler yapılmış olsa da uygulamaya geçmekte bazı güçlükler yaşandı. Block Earner ise yakın zaman içinde kullanıma sunacak olduğu Kripto Adaleye mahsulüyle varlıkları 320 milyon dolara kadar sigorta kapsamında gizleyecek. Firma, bu imkânı dünyaca ünlü kripto platformu Coinbase ile efor birliği yaparak sunuyor.

“Varlıklar, 320 milyon dolar teminatla korunacak”

Mevzu hakkında görüşlerini ifade eden Block Earner Türkiye İşlem Müdürü Emrah Karadere, son yarıyılda sektörde yaşanan güven sallayıcı hadiselerin yatırımcılarla hizmet sağlayıcı platformların arasını açtığını belirterek “Böyle bir yarıyılda kullanıcılarımıza güvenle harekât yapabilecekleri bir platform sunabilmek için geliştirdiğimiz yeni özelliklerimizi ve iş birliklerimizi paylaşmaktan mutluluk dinliyorum. Kullanıcılarımızın harekât güvenliğini sağlamlaştırmak için biometrik doğrulama adımını yaşama geçirdik, anlık doğrulama ile kripto çekim operasyonlarının hakikat kullanıcı tarafından yapıldığından emin olabiliyoruz. Yeniden Merkle Science entegrasyonu kuşkulu cüzdan adreslerinin tespiti ve takibi için çok ufuk açıcı bir büyüme; kusurlu ve makûs hedefli operasyonların önlenmesi, kuşkulu operasyonların askıya alınması ve kullanıcı teyit sürecinin işletilmesi gibi süreçler yaşamımıza girecek. Son olarak yatırımcı açısından sektördeki en ehemmiyetli mevzu olan varlık güvenliğiyle alakalı bizi çok heyecanlandıran bir mahsulü senenin son çeyreğinde lanse ediyoruz; Kripto Adaleye. Soğuk cüzdan teknolojisi kullanan güvenilir bir kripto varlık gizleme çözümünü tüm fertsel kullanıcılar için ulaşılabilir hale getireceğiz. Üstelik kullanıcılarımızın varlıkları 320 milyon USD’lik bir sigorta teminatıyla korunuyor olacak, sigortalı kripto varlık gizleme çözümümüz sektördeki ilklerden biri olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sadece 1 yılda 4 milyar dolarlık kripto para çalındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz