1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarar grevi 2. haftasında: AVM’ler grev çadırı oldu

Sarar grevi 2. haftasında: AVM’ler grev çadırı oldu

featured
service

29 ilde 400 işçi ayaklandı! 69 Sarar mağazasında grev kararı

Öz Büro İş Sendikası Başkanı Baki Gülbaba, grevle ilgili açıklamalarında, “Ağustos ayında enflasyonun aylık bazda yüzde 2,47 arttığını” belirterek, “Asgari ücret brüt 25.000 TL, net 17.000 TL olarak kalmasının enflasyon ve vergi dilimleri nedeniyle yaşam standartlarını zorladığını” ifade etti. Gülbaba, enflasyonun yükselmesi ve maaşların reel alım gücünün sürekli azalmasının işçilerin hayatını çekilmez hale getirdiğini vurguladı.

Gülbaba, mağazaların prim bazlı çalıştığını ancak belirlenen hedeflerin genellikle ulaşılmaz olduğunu belirtti. Bu nedenle primlerin anlamlı bir şekilde uygulanmadığını ve işçilerin asgari ücretle çalışmak zorunda kaldığını açıkladı. Ayrıca, prim sisteminin ve yol-yemek ödemelerinin düzenlenmesini talep etti.

Sendika, Sarar işçilerinin taleplerinin karşılanmaması durumunda grevi sürdüreceklerini duyurdu. Gülbaba, “Sarar çalışanlarının ücretleri asgari ücretten koparılmalı. İlk altı ay asgari ücret artı yüzde 15, ikinci altı ayda ise asgari ücret artı yüzde 20 talep ediyoruz” dedi. Sarar firması tarafından uygulanan mobbing ve grev kırıcı baskılar hakkında ise, “Bu tür yaklaşımlar asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ilk kez bazı alışveriş merkezleri (AVM), yapılan bir greve ev sahipliği yapmak zorunda kaldı. Grevlerin vazgeçilmezi olan grev çadırları kurulamadığı için işçiler, mağaza önlerine asılan “Bu işyerinde grev var” yazılı pankartın önünde grev gözcülüğü yapıyor. 29 ilde, 69 Sarar mağazasında başlayan grev, basın açıklamalarına da sahne oluyor. Grevin, mağaza önlerinde yapılan basın açıklamaları ve destek eylemleriyle devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sarar grevi 2. haftasında: AVM’ler grev çadırı oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz