Sayılı günler kaldı! En düşük emekli maaşı ne kadar oluyor? İşte masadaki 4 formül

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet Gazetesi’nde yapılan açıklamalar doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 10.000 TL olan en düşük aylığıyla enflasyon farkı üzerinde bir artış yapılmaması durumunda kök aylıklarına 6.000-8.000 TL bandında olan kesim yapılacağı ifade edilirken arızalanma döneminde devlet katkıları ile 10.000 TL almaya devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda aylıklarını enflasyon zammı yansımayacak ve ara zam döneminde taban maaşını yeniden belirlenmesi talep edilecek.

Hazine katkısı ile kök aylıklarında herhangi bir değişiklik yapılmazken 13-15.000 arasında yeni bir taban maaşının belirlenmesi bekleniyor. Dile getirilen bir diğer formül ise kök aylıklarının yükseltileri 10.000 TL’ye çekilmesi olmaktadır.

para-hesap-2.jpg

Temmuz ayı ile birlikte memur emeklilerinin aylıklarına refah payı eklenmesi beklenirken yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle Temmuz’da emeklilerin memur maaşlarının zam oranlarına göre geride kalması ifade edildi.

para-almak-2.jpg

4. formu da emekli zamlarının eşitlenmesi yönünde talep gelmektedir. Haziran ayı sonuna yaklaşırken emekliler için netleşen herhangi bir formül bulunmamakla birlikte bayram dönüşünde yeni bir gelişme olmaması durumunda emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sayılı günler kaldı! En düşük emekli maaşı ne kadar oluyor? İşte masadaki 4 formül

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz