Seçim Öncesi Çiftçilere Sevinç Mesajı, Sonrası Büyük Hüsran!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ancak 1 Nisan Pazartesi günü bankaya koşan çiftçi büyük bir şokla karşılaştı. Yattı denilen paraların, geçen yıldan kalan otomatik bir hesap kapatma işlemi olduğu, yeni destek parası yatırılmadığı ortaya çıktı.

Seçim Öncesi Müjdeli Haber, Sonrası Hüsran

Buğday ve arpada ödenmeyen prim desteklerinin; ayçiçek, mısır ve zeytin başta olmak üzere yağlı tohum üreten çiftçiler de gübre ve mazot desteğinin seçimlerin öncesinde ödeneceği umuduyla beklerken 29 Mart 2024’te kamu bankasından çiftçilere “Sayın, … ek nolu hesabınıza … TL tutarında tarımsal destekleme ödemesi aktarılmıştır” mesajı atıldı.

Mesajda ödemenin hangi ürün ve destekler için yapıldığı yönünde açıklayıcı bilgi yer almadığı için, SMS’i okuyan üretici, gecikmiş prim ödemelerinin yapıldığını, ayçiçek üreticileri 2023’ten beri ödenmeyen gübre ve mazot desteklerinin ödendiğini, alacağı olmayan çiftçiler ise 2024 desteklerinin seçim öncesi erken ödendiğini düşündü.

Hesapta Para Yoktu!

Seçimden sonra bankaya giden çiftçiler, seçim öncesi hesaplarına gelen paraların hesaptan geri gittiğini görünce büyük şok yaşadı. Binlerce çiftçiye açıklama yapmak zorunda kalan banka şube yetkilileri, Aralık 2023’te hububatın mazot ve gübre desteği ödemelerinin kredili hesaptan ödendiğini, mesajda gelen paraların, kredi hesabının otomatik olarak kapatılmasında kullanıldığını söyledi.

Aslında Hazine ile kamu bankası arasındaki rutin hesap işleminin seçim öncesi çiftçilere para gelmiş gibi yansıtıldığı ifade edildi.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Yaşanan bu durum, çiftçiler arasında büyük tepkilere yol açtı. Çiftçiler, iktidar tarafından kandırıldıklarını ve seçim oyunu için kullanıldıklarını savunuyor.

Sonuç

Seçim öncesi çiftçilere gönderilen “tarımsal destekleme ödemesi” mesajı, Hazine ve kamu bankası arasındaki rutin bir hesap işleminin yanlış yansıtılması sonucu ortaya çıktı. Yaşanan bu durum, iktidara olan güveni sarsarken, çiftçilerin tepkisini de çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçim Öncesi Çiftçilere Sevinç Mesajı, Sonrası Büyük Hüsran!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz