1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SEDDK’dan Yeni Sermaye Yeterlilik Düzenlemeleri

SEDDK’dan Yeni Sermaye Yeterlilik Düzenlemeleri

featured
service

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin sermaye yeterliliğinin ölçülmesiyle ilgili önemli değişiklikler yaptı. Yeni yönetmelik, resmi gazete aracılığıyla duyuruldu.

Yönetmelik kapsamında artık şirketlerin sahip olduğu ortaklıklar ve gayrimenkullere ilişkin risk ağırlıkları yeniden tanımlandı. Bağlı menkul kıymetler, iştirakler, bağlı ortaklıklar ve müşterek yönetime tabi ortaklıklar gibi unsurlar, yatırım ve kullanım amaçlı gayrimenkullerin toplam değeri, diğer varlıklarla birlikte hesaplanarak değerlendirilecek.

Belirtilen varlıkların toplamının, nakit ve benzeri varlıklar ile sigortalılara ait finansal yatırımlara oranı yüzde 20’ye kadar 0,15 katsayısı uygulanacakken, bu oranın aşılması durumunda farklı katsayılar devreye girecek. Varlık yeterliliğine sahip olmayan şirketler için bu oran %20’ye kadar 0,15, aşan kısım için ise 1,00 olarak belirlendi. Varlık yeterliliğine sahip şirketler içinse yüzde 20’ye kadar 0,15, yüzde 20 ila 40 arasında 0,3 ve yüzde 40’ı aşan kısım için 0,6 katsayısı geçerli olacak.

Ayrıca, “Reasürans faaliyetlerinden alacaklar ve depolar” kalemi yeniden tanımlanarak, belirli alacaklar için 0,05 katsayısı uygulanacak şekilde güncellendi. SEDDakı, yönetmeliğin bazı maddelerini iptal ederek düzenlemeyi netleştirdi. Bu yeni düzenlemeler, 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEDDK’dan Yeni Sermaye Yeterlilik Düzenlemeleri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz