1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şeker, kakao ve kahve fiyatlarına büyük zam! Artık satın almak güçleşecek! Kuraklık endişesi artışın önüne geçemedi

Şeker, kakao ve kahve fiyatlarına büyük zam! Artık satın almak güçleşecek! Kuraklık endişesi artışın önüne geçemedi

featured
service

Vietnam’da yaşanan kuraklık endişeleri, küresel kahve fiyatlarında yükselişe neden oldu. Dünyanın en büyük ikinci kahve üreticisi olan Vietnam’da, kuraklık nedeniyle üretimin düşeceği beklentisi piyasalarda arz endişelerini artırdı. Bu durum, kahve fiyatlarının hızla yükselmesine yol açtı. Uzmanlar, kuraklığın devam etmesi halinde kahve fiyatlarındaki artışın sürebileceğini belirtiyor.

Şeker piyasasında da fiyatlar yükseliyor. Uluslararası Şeker Organizasyonu (ISO), 2023/24 sezonunda 689 bin ton üretim açığı olacağını tahmin ediyor. Bu üretim açığı beklentisi, şeker fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Şeker üretimindeki olası açık, özellikle Brezilya ve Hindistan gibi büyük üreticilerin iklim koşullarına bağlı olarak şekeri daha az üretmesine bağlı olarak daha da belirginleşebilir.

Fildişi Sahili’nde kakao satışlarındaki kısıtlamalar, arzın daha da sıkılaşacağı endişelerini artırdı. Fildişi Sahili kakao düzenleyicisi Le Conseil du Cafe-Cacao, ülkede işleme tesisi olmayan şirketlere ve ihracatçılara, en azından bu ayın sonuna kadar kakao çekirdeklerini satın alamayacaklarını bildirdi. Bu kısıtlama, kakao arzında daralmaya ve dolayısıyla fiyatlarda artışa neden oldu. Kakao piyasasında yaşanan bu sıkıntılar, çikolata ve diğer kakao ürünlerinin fiyatlarına da yansıyabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şeker, kakao ve kahve fiyatlarına büyük zam! Artık satın almak güçleşecek! Kuraklık endişesi artışın önüne geçemedi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz