1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? Bu yıl beklenti çok yüksek: İşte tahminler

Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? Bu yıl beklenti çok yüksek: İşte tahminler

featured
service

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pancar üreticileri, pancar alım fiyatlarının açıklanacağı tarihe odaklanmış durumda. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada fiyatların açıklanacağı tarihi belirtirken, bu yıl ki fiyatlara dair tahminler de geldi…

Çiftçilerin gözü kulağı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklayacağı şeker pancarı alım fiyatında. Geçen yıl Türkşeker, pancar alım fiyatını ton başına 1.750 TL olarak belirlemiş ve kota tamamlama primiyle birlikte 1.855 TL ödeme yapmıştı. Bu yıl ise çiftçilerin beklentisi çok daha yüksek. Üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle çiftçiler ton başına en az 2.800 TL fiyat açıklanmasını talep ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya’da yaptığı açıklamada alım fiyatlarını “gelecek hafta” duyuracaklarını belirtmişti. Beklentilere göre, alım fiyatının %28,6 artışla 2.250 TL olacağı ve kota tamamlama primiyle birlikte toplam 2.400 TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ancak çiftçiler, bu fiyatın maliyetlerini karşılamayacağını ve kazanç sağlamayacağını düşünüyor.

seker-pancari-alim-fiyati-ne-zaman-aciklanacak.jpg

Türkiye’de şeker pancarı üretiminin %32’sini gerçekleştiren Konya başta olmak üzere, tüm üreticiler, kazançlı bir fiyatın açıklanmasını beklerken, pancar üreticilerinin umudu yüksek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? Bu yıl beklenti çok yüksek: İşte tahminler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz