1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sıfır araç zamları ikinci eli ateşledi! İkinci el araçlarda fiyatlar artar mı? En çok tercih edilen modeller belli oldu

Sıfır araç zamları ikinci eli ateşledi! İkinci el araçlarda fiyatlar artar mı? En çok tercih edilen modeller belli oldu

featured
service

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ertemel, yüksek faiz oranlarının tüketicileri ihtiyaçlarını erteleme ve birikimlerini mevduat olarak değerlendirme yoluna ittiğini belirtti. Bu durumun sıfır otomobilde sunulan finansman kampanyalarıyla birleştiğinde, mevcut talebin büyük ölçüde sıfır araç piyasasına yöneldiğini ifade etti.

Ertemel, ikinci el araç piyasasında benzer finansman olanaklarının sunulamadığını ve bu sebeple iki pazar arasında bir denge kurulamadığını söyledi. Bu durum, her iki piyasada da daralmaya neden olurken, sıfır araç satışlarının kabul edilebilir seviyelerde seyrettiğini belirtti. Yüksek talep ve döviz kurundaki artışlara rağmen, ikinci el fiyatlarının genel olarak sabit kaldığını vurguladı.

Döviz kurundaki artışların Eylül ayı liste fiyatlarına sınırlı yansımaları oldu. Ertemel, yıl sonuna kadar sıfır otomobil fiyatlarının sabit kalacağını veya sınırlı oranlarda artış göstereceğini öngördü. Bu sebeple, ikinci el otomobil fiyatlarının yıl sonuna kadar düşmeyeceği ve mevcut seyrini koruyacağı kanaatinde. Ayrıca, ikinci el araç satışlarının sonbaharın son aylarında ve 2025 yılı ilk çeyreğinde yeniden canlanmasını beklediklerini ifade etti.

ikinci-el-araclarda-en-cok-tercih-edilenler-2.jpg

Sıfır araç piyasasında olduğu gibi, ikinci el piyasasında da C segment sedan aile otomobilleri yüksek rağbet görmekte. Ayrıca, B segment otomatik araçlar ve SUV kategorisindeki araçlar da ilgi görüyor. Son dönemde sıfır araçlarla fiyat farkının kapanması, tüketicilerin yeni otomobillere yönelmesine neden oldu. Bu nedenle, 3 yaşına kadar olan düşük kilometreli araçlar hızla satılırken, 2020 model ve altı araçlarda ortalama satış süresi 60 gün civarına çıkabiliyor.

ikinci-el-araclarda-en-cok-tercih-edilenler-3.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıfır araç zamları ikinci eli ateşledi! İkinci el araçlarda fiyatlar artar mı? En çok tercih edilen modeller belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz