1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sıfır araçlar için yeni düzenleme: Resmi Gazete’de yayımlandı

Sıfır araçlar için yeni düzenleme: Resmi Gazete’de yayımlandı

featured
service

2005 yılından beri uygulanan Ba-Bs uygulamasına son verilerek, mükelleflerin bürokratik yükü önemli ölçüde azaltıldı. Elektronik belge kullanımının yaygınlaşması ve kurumlar arası veri paylaşımının etkinleşmesiyle bu uygulamanın gerekliliği ortadan kalktı.

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar ile ilgili düzenlemeler yapılarak, bu cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve vergi kayıplarının önlenmesi hedefleniyor. Bu cihazlar ile satış uygulama yazılımları arasındaki entegrasyonun sağlanması zorunlu hale getirildi ve bu konuda denetimlerin sıklaştırılacağı ifade edildi.

Mükellefler, Dijital Vergi Dairesi’nde yer alan hizmetler için sadece çalışanlarını değil, aynı zamanda aralarında aracılık ve sorumluluk sözleşmesi bulunan serbest muhasebeci mali müşavirlerini de yetkilendirebilecekler. Bu sayede mali müşavirler, mükelleflerin bilgileri ile uğraşmadan kendi bilgileriyle sisteme giriş yaparak işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Düzenlemelerin Türkiye’de vergi sisteminin daha modern ve etkin hale gelmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Vergi dairesine beyan edilen bir bildirim formu olarak adlandırılan Ba/Bs formu, bilanço esasına göre defter tutan kişilerin; kişi ya da kurumların 5.000 TL ve üstünde olan faturalarına karşılık olarak düzenlediği formlar anlamına geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıfır araçlar için yeni düzenleme: Resmi Gazete’de yayımlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz