Sigaraya yeni vergi yolda! Zam üzerine zam gelecek: Şimdi de izmarit vergisi geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığına sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını koruma görevi olan kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak çalışmalarla belirlenecek bir tarihi esas alınması ve o tarih sonrasında doğacak nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek. Söz konusu yasal değişiklik gerçek olursa, 18 yaş altına sigara satışına göre daha etkili bir çözüm bulunmuş olacak. Bu sayede, sigaraya başlama yaşı olan 15 yaş ve altı bireyler korunmuş olacak.

Ticaret Bakanlığına, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun’da değişiklik yapılması önerisi sunulacak. Aynı zamanda tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için bir çöp ya da kirletme vergisi ödemesi de istenecek.

AKP kurmayları, İngiltere’de 2009’dan sonra doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan modelin dışında İspanya’da tütün endüstrisinden “sigara izmariti” vergisi alan modelin de incelendiğini aktardı. Aynı zamanda, 2025 yılında sigara yasağının tüm ülkeye yayılacağı İzlanda modelinin de bir sonraki aşamada Türkiye için örnek oluşturabileceği belirtildi. İspanya’daki kirletme ya da izmarit vergisi modelinin tütün endüstrisine yönelik olduğunu söyleyen kurmaylar, sigara üreticilerine karşı daha etkili mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sigaraya yeni vergi yolda! Zam üzerine zam gelecek: Şimdi de izmarit vergisi geliyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz